EST 1993......NL*Huldra fra Jerriks Smykkeskrin
Alias Runa
F1 (foundation) generatie
black & white (n 09)
Geboren op 18.01.2017

GSD4 vrij
Pyruvaat kinase deficiëntie (PKdef) normaal

Stamboom

Totale inteelt percentage is maar 0,0% !!!
Dat is het laagst wat men kan bereiken en wij zijn daarmee uniek over de hele wereld!!!
Dat komt doordat wij haar vader Smyril uit de natuur in Noorwegen hebben gehaald.
Ook het Polaris percentage is maar 4,80% !!! Zeer laag en zeer zeldzaam!

En dat is niet de enige reden waarom wij haar hebben aan gehouden.
Haar prachtig mooie vader met de gezonde genen uit de natuur moesten wij me enorm pijn in ons hart laten castreren. Hij is té aanhankelijk en zelfs afhankelijk van menselijk gezelschap om hem heen. Hij kwijnde weg door het apart zitten in het katerhuis. Het staafje werkte bij hem niet en hij sproeide enorm! Daarom hebben wij hem nog even alles laten dekken wat mogelijk was en nu is hij weer binnen en dol gelukkig! Wij hebben twee dochters van hem gehouden om deze waardevolle lijn nog voort te kunnen zetten in ons fokprogramma.
Een handje vol van zijn andere kinderen is verdeelt aan verschillende fokkers hier in Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en Schotland.

Dit meisje was van begin af aan speciaal. Zij is maar liefst 48 uur later dan haar broertjes en zusjes geboren! Opeens had ik met wegen twee dagen na de bevalling een zwart wit poesje in handen - mijn gezicht moet hilarisch zijn geweest hahaha 24 uur had ik al weleens vaker gehoord, maar 48 uur??? Ik was zo blij dat ze het zo goed deed!!

Een Huldra is in de folklore van Noorwegen bekend als de skogsfru of skovfrue (wat Vrouwe van het bos betekent). Ze is in de folklore van Zweden bekend als skogsrå (geest van het bos) of Tallemaja (denneboom Maria). De adembenemende, maar o zo mooie Huldra. Een wonderschone vrouw met lang blond haar (met een krron van bloemen) die in de natuur verschijnt. Ze is geen mens, maar hoort tot de onderwereld. Wat haar onderscheidt van gewone vrouwen is dat onder haar jurk een koeienstaart uitpiept. Ze doet zich voor als melkmeisje en betovert mannen en verleidt ze naar de onderwereld. Daar waar alles mooier en beter is. Maar eenmaal in de onderwereld ben je er voor eeuwig tot veroordeeld.De Huldra kan van gedaante verwisselen.

Maar de naam Huldra is best moeilijk te roepen...
Dus moest er een andere naam komen, die alsnog zo goed bij haar past.
Mijn vriendin Kerstin wist er meteen een: Runa betekend: 'wetenschap', '(geheime) kennis', 'geheim','mysterie', 'toverformule' `geheime spreuk`, maar ook 'lief geheim' gezien haar wonderbaarlijke geboorte kon ik niets passenders bedenken! :)

Tentoonstelling:

Plaats
Datum
Klasse
Resultaat

Ouders:
Felishof's Pandora

&
N*Smyril Norske Smykke

07-04-2021
4 jaar en 3 maanden

11-06-2020
3 jaar en 5 maanden

1 jaar en 8 maanden

Met haar zoon Runar

Bijna 10 maanden

8 maanden
Ons Covergirl :)

7 maanden

Met haar halfbroer Tarass

18 weken

16 weken
14 weken

 

13 weken

12 weken

11 weken

10 weken

9 weken

7 weken

6 weken

5 weken


3 weken

2 weken1 week
Eerste foto's